De bib in de zomer

Vanaf 1 juli 2020 breiden de bibliotheken van Hamont en Achel hun dienstverlening terug uit. Zo zal het onder andere opnieuw mogelijk zijn om kranten en tijdschriften te lezen in het leescafé en kan je weer gebruik maken van de publieke pc’s. Men dient zich voor deze diensten wel eerst te registreren aan de balie. Daarnaast worden ook de openingsuren terug een beetje uitgebreid. Zo zal er in de bibliotheek van Hamont voortaan ook terug een avondopening plaatsvinden.

Medio maart sloten de bibliotheken in zowel Hamont als Achel de deuren omwille van de coronacrisis. Sinds 8 juni openden zij terug de deuren, hetzij wel met een beperkte dienstverlening. Naar aanleiding van de versoepelingen van de Nationale Veiligheidsraad voor culturele infrastructuur is het opnieuw toegelaten om gebruik te maken van publieke ruimtes. Wie gebruik wenst te maken van de terug beschikbare diensten – zoals het leescafé en de publieke pc’s – dienst zich wel eerst te registeren aan de balie.

Avondopening

Momenteel werken de bibliotheken van Hamont en Achel met aangepaste openingsuren. In Hamont kan je elke weekdag terecht van 09.00 tot 12.00 uur, in Achel enkel op dinsdag op dezelfde uren. Vanaf 1 juli opent de bib in Hamont haar deuren ook op donderdagnamiddag van 15.30 uur tot 19.00 uur. Uiteraard blijven de coronamaatregelen die op dit moment in de bibliotheek gehanteerd worden van kracht

Afhaalservice

Zie je het nog niet zitten om fysiek naar de bibliotheek te komen? Dan kan je als lid van de bib nog steeds beroep doen op de afhaalservice. Geef via bibliotheek@hamont-achel.be of 011 51 05 02 door welke materialen je wenst uit te lenen en vermeld daarbij steeds je naam, rijksregister- of pasnummer en telefoonnummer. Voor het aanbod van de bibliotheek kan je een kijkje nemen op https://hamont-achel.bibliotheek.be.